Пролетна декорация за дома

                                                    
 Пролетта дойде, а с нея и желанието всичко около нас да бъде слънчево, весело и усмихнато. Иска ви се да промените нещо в интериора, но нямате достатъчно време за обикаляне из магазините или за изработване на нова декорация. Тези дни ми попадна една идея, която се осъществява много бързо.

Направих си Далия. Изработва се много лесно, даже и детето ми помогна.  
       
Необходими са ви листи в бял, жълт и сив цвят,  а също така лепило, картонена основа с формата на кръг, пистолет за горещо лепене и панделка за закачване.

Да започваме:



С помощта на пергел начертайте кръг с диаметър 25 сантиметра и го изрежете. След това върху същото парче картон нарисувайте друг кръг с диаметър 19-20 сантиметра.

Направете от жълтите и белите листи квадрати с големина 4х4 см, а от сивите - 3х3 см. За цветето от снимката са използвани 70 жълти, 30 бели и 11 сиви листчета.

От квадратчетата направете конуси, като ги залепяте с лепило.


На картонената основа залепете бели листи, като върхът им трябва да бъде на линията (малкия кръг, който начертахте). След това, когато стигнете до втория ред, поставете конусите в празното пространство, създавайки ефект на наслояване.

По този начин се редят конусите докато се стигне до средата на цветето.

На моето цвете направих два реда бяло, 4 реда жълто, а останалото място попълних със сиво. Завършете го чрез горещо залепване на лента на гърба за окачване.

Лесно е нали? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар