Великденски венец



От много време виждам венци закачени на вратите, сложени на трапезите и то не само за Коледните празници, а и за Великден. Днес съм решила да ви покажа как заедно с дъщеря ми си изработихме венец за предстоящите празници. Забавлението е гарантирано.


Като за начало ни трябват клонки от лози. След пролетното орязване, ако не сте ги изхвърлили може да ги използвате за направата на украса - много е актуално. За предпочитане са по-дългите, за да е по-лесна изработката на венеца. След това ни е необходим здрав конец, ножица,  пистолет за горещо лепене, изкуствени цветя, пиленца, яйца и други елементи за декорация. 

Преди да започнем с изработката на венеца е нужно да подготвим клонките. Ние напълнихме един леген с вода и сложихме лозовите клонки в него, като се опитахме да им придадем полукръгла или кръгла форма. След около час, лозовите клонки са готови за работа. 

И ето, започва същинската забава. Започнете да правите венец, като оформяте кръг - започнете от две или три по-дебели клончета, направете желаната големина на венеца и започнете да преплитате тънките клонки в дебелите. Не забравяйте да ги привързвате, за не се разпадне венеца. След като сте готови, с конеца увийте целия венец, за да е по-здрав.




А сега да украсим... Аз използвам изкуствени цветя като гирлянд, понеже е по-лесно да се увие около венеца, и го прави по-стабилен.



След това с помощта на пистолета за горещо лепене добавям декорациите - моето дете избра пиленца. 





Вие може да добавите каквото пожелаете. И не забравяйте - забавлявайте се!

Весели празници!



Няма коментари:

Публикуване на коментар