Пролет е, на вън вали, а на децата им се играе

  Adorable pequeño niño rubio sentado cerca de la ventana y mirando en las gotas de agua, en el interior. Foto de archivo - 33269190
 Пролетта е много красива. Всичко се събужда от зимен сън, цветята разцъфват, дърветата се отрупват с цветчета и листа... Голяма красота. Но... вали дъжд! Вие сте в къщи с децата, няма как да отидете на разходка - кално е, мокро е. Чудите се какво да правите цял ден в къщи. Предлагам ви няколко идеи за забавление в домашни условия.

   Ето ги и моите предложения за убиване на скуката. Децата ще се забавляват, а заедно с тях и вие.

1. Черешови дръвчета




Всичко, което ви е необходимо е бял лист, кафява боя, розова боя, четка за рисуване, празна пластмасова бутилка (трябва дъново й да има крачета) и чиния (за розовата боя).

Нарисувайте дръвче с кафявата боя в средата на листа. След това потопете дъното на ботилката в розовия цвят и просто сложете цветчетата на дръвчето.

2. Вкусни сладки

4. Get baking

Предполагам, че няма дете, което да не обича да помага на мама докато прави сладки. Изберете подходяща рецепта, заедно направете тестото, извадете формите за сладки и оставете детските ръце да се забавляват. А от тестото, което е останало между изрязаните фигурки се получават най-различни и чудновати форми. Тук е време за въобръжението на децата - ще измислят какво ли не.

3. Картина от макарони

Pasta paper art

Много е забавно да създадеш картина от макарони. Получават се какви ли не - забавни, уникални, но най-вече създадени с много радост.

За тези картини  са ви необходими макаронени изделия в различни форми, картон или лист от блок за рисуване, темперни бои, четки, лепило и въобръжение.

Измислете какво ще изобразява вашата картина, оцветете макароните в подходящите цветове и и изчакайте да изсъхнат. След като са готови вече може да подредите вашата картина - получава се като мозайка.

4. Бижута от макарони

Dyed pasta jewelry

Момичетата ше са много щастливи, че сами могат да си изработят шарена гривна или колие. А момчетата могат да направят подарък за мама, за баба или някой друг.

Трябват ви макарони, цветни бои, четки и шнур. Оцветете макароните и изчакайте да изсхне боята, а след това ги нанижете на шнура. Получава се много цветно бижу. По желание може да добавите между макароните мъниста или други орнаменти.

5. Игри с конструктор

38. Have a Lego building contest

Извадете конструктора и си построете замък, блок, голям стол или някое животно. Може да разделите конструктора и всеки да направи къща. След това може да играете с количките, с куклите и други играчки, като използвате къщите.

6. Игри на карти

Резултат с изображение за игри с карти море

Когато нямаше компютри, смартфони и таблети всички играехме на карти. Надявам се, че помните игри като "Гледай си работата" и "Война", нали? Научете децата си на тези игри, така ще се върнете назад във времето и спомените от вашето детство ще изплуват. Беше много забавно! А защо не разкажете на вашите деца за времето, когато сте били на техните години? Няма да повярват за много от нещата...

7. Хартиен самолет

Резултат с изображение за хартиен самолет

Направете си самолети от хартия и се състезавайте. Да видим сега кой прави по-добри самолети - децата или родителите?

8. Напавете си пица

52. Make pizzas

След игрите цяла сутрин, сигурно сте огладнели? Време е за обяд - направете си пица. Сложете каквото пожелаете, изпечете я и се наслаждете на вашия труд, защото няма нищо по-вкусно от това, което си приготвил заедно със семейството си.

9. Гледайте филм

66. Watch a home video

Намерили сте някой забавен филм... Настанете се пред телевизора, вземете купата с пуканки и... се забавлявайте.

10. Играйте на магазин

67. Play shop

Много деца обичат играта "Магазин". Направете си щанд с играчки, с плодове и зеленчуци, с книги и с какво ли още не. Ако не разполагате с каса - импровизирайте. Ако нямате банкноти за игра - направете си. Изрежете листи, надпишете ги, направете си книжен портфейл и играйте!

11. Направете саксиите забавни

83. Upcycle!

Идва лятото, а всички знаем колко е прекрасно всичко тогава. Има много цветя в саксии по балконите, в дворовете на къщите. Направете вашите саксии забавни, оцветете ги, нарисувайте нещо по тях.

12. Домино

84. Play a game of dominoes

Още една позабравена игра. Играйте клаическо "Домино" или подредете блокчетата в някаква фигура, а след това бутнете първото - знаете колко е забавно.

13. Не се сърди човече
Резултат с изображение за не се сърди човече

Освен настолната игра, вече в книжарниците има по-голямо поле - около 1 метър/1 метър. Мисля, че по-голямата е подходяща за игра за цялото семейство, по-безопасна е за малките деца, пионките и зарчето са големи и няма опасност от поглъщане.

14. Любима книжка

Резултат с изображение за детски книги

Изберете любима книжка или приказка и я прочетете. След това ако искате направите театър, в който вие сте героите.

15. Морски шах

Tic-Tac-Toe Mat

Направете си играта "Морски шах". Трябват ви плат, игла, конец и копчета. Оформете квадрат, с иглата и конеца го разделете на 9 равни квадратчета и ето, полето за играта е готово. А ко нямате игла и конец, може да го разчертаете с флумастер или маркер.

16. Цветни камъчета

Painted rock for the garden ideas 6

Много деца обичат да събират камъчета - това е тяхното съкровище, направете го истинско. Вземете четки и бои и оцветете камъчетата, направете най-различни картинки.


Каквото и да изберете за дъждовните дни, не забравяйте - важното е всички да са щастливи. Миговете прекарани с децата ни са много ценни, те никога няма да се повторят отново. Затова се отдайте изцяло на емоциите и усмивките ще дойдат сами. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар